T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / PATNOS - Patnos Çortali Zeki Keşan İlkokulu

15 TATİL TAVSİYELERİ!

İlkokul Öğrencileri İçin Yarıyıl Tatili

Okul hayatına yeni başlamış olan ilkokul öğrencilerinin okul öncesi dönemden ve oyun oynayarak geçirdikleri saatlerden henüz çok uzaklaştıkları söylenemez. Yarıyıl tatilinde oyun ve eğlenceli aktivitelere yönelmek isteyen ilkokul öğrencilerine bu süreçte ebeveyn gözetiminde serbestlik tanınabilir. Ayrıca okul hayatı ve derslerden uzak kalmalarını önlemek için kısa ders programları uygulanabilir.
İlkokul öğrencilerinin kişisel gelişim seviyelerine göre hazırlanan etkinlik kitapları, yarıyıl tatili boyunca eğlenerek öğrenmeye devam etmelerine yardımcı olur. Eğlendirici ve öğretici faaliyetler bu dönem öğrencileri için oldukça uygun olabilir. Aileler çocuklarının alıştıkları ders çalışma, konu tekrarı yapma gibi okul dönemi düzeninin benzerini yarıyıl tatilinde de uygulamaya devam edebilirler. Böylece okullar yeniden açıldığında yaşı henüz küçük olan çocuklar için kolay bir uyum süreci geçirilebilir.

 

Yarıyıl Tatilinde Ebeveynler İçin Öneriler

Okul temposu arasında nefes alma dönemleri sayılan yarıyıl tatilleri, öğrenciler kadar ailelerin de ihtiyaç duyabileceği bir dönemdir. Bu kısa tatillerde ailelerin de uygulayabilecekleri bazı öneriler olabilir.
Ebeveynler için yarıyıl tatili önerileri:

  • Çocukların okuldan ve okul derslerinden uzaklaşmalarına engel olmak için çalışma programlarını beraber hazırlayabilir ve uyulması konusunda takipçi olabilirler.
  • Kısa bir tatil planı hazırlayarak hem kendilerine hem çocuklarına keyifli bir deneyim sağlayabilirler.
  • Çocukları ile beraber katılabilecekleri eğitici etkinlikleri takip edebilir, sinema ve tiyatroya gidebilirler.
  • Evde geçen zamanlarda ailede her bireyin katılım sağlayacağı kitap okuma faaliyetleri düzenleyebilirler.
  • Bilgi yarışmaları yaparak çocukların evde de öğrenmeye devam etmelerine yardımcı olabilirler.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 12:07 - Görüntülenme: 26
  Beğen | 3  kişi beğendi